dissabte, 14 de juliol de 2018

Estius Diferents
Arribats a les vacances d’estiu, cadascú opta per allò que mes li agrada o el que més li convé: uns dies amb la família prop del mar o de la muntanya, un  viatge per conèixer algun  racó de món pendent de fa temps o aprofitant alguna oferta turística, retrobar-se amb els veïns i amics del poble on vam néixer o a la casa pairal, gaudir d’uns dies al càmping, o mantenir-se a la ciutat aprofitat les ofertes estivals locals.
N’hi ha, però, que aprofiten l’estiu per fer els preparatius per a un viatge més llarg: els voluntaris de llarga durada. Fa anys que l’Escola Pia ofereix aquesta opció a persones interessades per donar el bo i millor d’ells mateixos a comunitats populars, vinculats a alguna comunitat i projecte escolapi.
Tenen un perfil similar:acostumen a ser persones joves, vinculades a la nostra institució, que just acaben o fa poc que han acabat la seva formació universitària i que encara no tenen cap compromís familiar o laboral definitiu, que els impedeixin donar un any de les seves vides als qui més ho necessiten.
A finals de juliol tornaran a casa en Tomàs Miralles i l’Elena Fonalleras. Vinculats a l’Escola Pia de Mataró, han estat un curs sencer a la colònia de San Martín, a Mexicali, al cotat de l’escola “Instituto José Calasanz”. Un barri popular a 150 metres de la frontera dels EUA, amb un mur renovat, que ha guanyat en alçada, però que pel dir dels veïns, és més fàcil de saltar que l’anterior.
En Tomàs i l’Elena han deixat petjada, però sobretot, aquesta estada d’un any a Mexicali ha marcat profundament els seus cors i la seva vida. Anaven per donar tot el que poguessin i tornen havent rebut més del que es pensaven.
També estan preparant les maletes altres dues joves, vinculades als col·legis de Sabadell i de Sarrià: la Núria Martínez-Sarrau i la Laura Rodrigo. La primera de l’Esplai Can Colapi de Sabadell, la segona dels grups Mou-te de Sarrià. Tots just han acabat el magisteri i faran de mestres per gairebé un any a l’Escola Pia de les Filipines, treballat en una escola i en un projecte d’orfes amb les religioses de la Mare Teresa de Calcuta a Mindanao, a partir del mes de setembre.
A la seva tornada els rebrem amb alegria i esperem poder compartir amb ells la seva experiència, però sobretot, estarem desitjant que ens contagiïn, a nosaltres i a la gran família de l’Escola Pia de Catalunya, la seva solidaritat.
Benvinguts els qui torneu, bon viatge a les qui hi aneu, i bon estiu a tothom.

Cap comentari: