dilluns, 5 de març de 2018

Inaugurem el Camí de Calassanç

Josep Calassanç va néixer l'any 1557 i va marxar cap a Roma el 1592, d'on ja no va tornar més. Durant els 35 anys que va estar a casa nostra va córrer muntanya amunt i avall, especialment mentre era capellà del Bisbat de la Seu d'Urgell. Per aquest motiu ja fa anys que els historiadors escolapis fan recerques sobre la seva presència per casa nostra.
Hores d'ara ja és força abundant la documentació que tenim que el situa en diversos indrets del país fent accions de tot tipus, i aquesta informació ens ha permès començar a dissenyar el "Camí de Calassanç".

Aquí trobareu un resum del que vol ser aquest camí que diumenge 4 de març de 2018 vàrem estrenar fent-ne un tram: el que va de Gerri de la Sal a Sort.

No es tracta d'un camí el línia recta, com ho és el camí de sant Jaume. Aquest puja i baixa per diverses comarques d'Aragó i de Catalunya. El Mapa ens el mostra, i si feu clic a sobre accedireu a més informació.


Alguns es van espantar per la nevada a Catalunya els dies abans de la inauguració, o per l'amenaça de pluja, però el cas és que no vàrem veure neu enlloc i tot just van caure quatre gotes.
Us animem a conèixer-lo, i a fer-ne algun tram .Cap comentari: