dilluns, 1 d’agost de 2016

Logo dels 400 + 250 de Calassanç

Entre el 27 de novembre de 2016 i el 25 de novembre de 2017, l'Escola Pia celebrarà el 400 anuiversari de la creació de l'Orde de l'Escola Pia i els 250 anys de la canonització de sant Josep de Calassanç.
Sens dubte aquesta onomàstica convocarà a molts actes, també a casa nostra.
Per començar a escalfar motors us presentem el logo de la celebració, dissenyat a la Casa general de l'Escola Pia, a Roma.

Els autors del logo ens han fet arribar aquesta presentació:

Representar el carisma escolapi en un gest, en una imatge. Aquest era el repte per a desenvolupar la imatge que ens acompanyarà al llarg d'aquest any tan especial. El concepte "abaixament" * és un element central de la pedagogia calassància. Posar-se a la mateixa altura, buscar el "tu a tu", facilitar el diàleg i la interacció amb els més petits, representat de forma senzilla per un home que, ajupit, escolta i entra en contacte amb el petit.
Es tracta d'un home amb una certa edat que vol representar l'experiència acumulada per l'Escola Pia al llarg de la seva història. Una vocació en contínua innovació i creixement, però sense perdre el seu centre: l'experiència de la trobada personal amb l'infant.
* "La strada o via mes breu i més fàcil per ser transformat en el propi coneixement  i-est els atributs de la misericòrdia prudència i infinita paciència i bondat de Déu-, és el abaxarse a donar llum als nens i en particular als que són com desemparats de tots, que per ser ofici als ulls del món tan baix i vil, pocs volen abaxar-se a ell ", al P. Gioseppe [Frescio] de Giesù Maria. Napoli

Cap comentari: