dimarts, 24 de maig de 2016

Neurociència i educació

 750 professors i professores de l'Escola Pia de Catalunya ens vàrem aplegar dissabte 22 de maig a l'Escola Pia de Caldes de Montbui en la XXVIII Jornada Pedagògica, per reflexionar sobre el binomi educació i neurociència.
En primer lloc els assistents ens vàrem repartir a l'atzar entre tres ponències: una a càrrec de Ramon Maria Nogués, escolapi,  catedràtic emèrit de la Unitat d'Antropologia Biològica a la Facultat de Ciències i a la de Ciències de l'Educació de la UAB, una segona de Marta Ligioiz, metgessa i especialista en Neurociència i, finalment la de David Bueno, doctor en Biologia i professor i investigador de Genètica a la UB.
Posteriorment vàrem compartir una taula rodona a partir de les preguntes plantejades pels assistents a cadascuna de les tres conferències.
En resum, es tractava de definir quins mecanismes cerebrals poden ser utilitzats en l'acció docent per facilitar l'aprenentatge i la convivència. O dit d'una altra manera: presentar les bases neurocientífiques del projecte SUMMEM: Aprèn i Conviu.
Posteriorment es van lliurar els premis sant Josep Calassanç que arriben a la seva XXXIIª edició i cloguérem l'acte amb un dinar a peu dret.


Cap comentari: