dimecres, 20 d’abril de 2016

Visita del P. General

Cada sis anys els escolapis celebrem el capítol general. Es tracta d'una assemblea de 80 escolapis provinents dels 47 països a on som presents. En aquesta reunió es programen els objectius pel proper sexenni i s'escull un equip de cinc persones que els duran endavant: el P. General i els 4 assistents generals, un de cadascun dels continents (Àsia i Oceania van juntes).
Del 13 al 16 d'abril han estat a Barcelona el P. General amb l'Assistent d'Europa per tal de conèixer el desenvolupament dels objectius capitulars a Catalunya.
Per aquesta raó, al llarg dels quatre dies, va reunir-se amb els responsables de cadascuna de les àrees: acció social, pastoral, lleure, voluntariat, economia, vida religiosa, participació, presència, fer comunitat, pastoral vocacional, projecte pedagògic,,,
Es van analitzar el desenvolupament dels objectius a casa nostra i el P. general es va interessar per aquells projectes  que poden ser d'interès per a la resta de l'Orde.
En aquest sentit va tenir gran interès pel projecte SUMMEM. Projecte d'Interdisciplinarietat a l'Aula.
També es va interessar pel "Camí de Calassanç". L'Equip de Pastoral Vocacional està dissenyant un seguit de rutes per les terres del que va ser l'antic bisbat d'Urgell del que Calassanç era prevere. Aquest projecte es donarà a conèixer en uns pocs mesos.
En acomiadar-se el P. Pedro Aguado va felicitar l'Equip de Govern per la feina que es realitza i ens va convidar a participar en un congrés de pedagogia que es farà a Xile, amb motiu del 400 aniversari del naixement de l'Orde de l?Escola Pia.


Cap comentari: