dimecres, 13 d’abril de 2016

Premi de la Pau a Joan Botam - Recordant La Caputxinada.


Ahir dimarts a la tarda, l'Escola Pia es feia present al Parlament de Catalunya, per participar en el lliurament del Premi ICIT - 2015 (Institut Català Internacional de la Pau)  de la Cultura de la Pau al caputxí Joan Botam, religiós caputxí que al llarg de la seva vida ha impulsat diverses accions a favor de la Pau i de l'Ecumenisme.

D'ell llegim:

Botam és un dels principals introductors del pacifisme a Catalunya i un defensor de la religió com a font de pau i de diàleg.

Joan Botam (Les Borges Blanques (Garrigues), 1926) és doctor en teologia i fundador de l'Institut Víctor Seix de Polemologia i del Centre Ecumènic de Catalunya, del qual és actualment president.

La seva trajectòria vinculada al moviment pacifista es va iniciar el 1955, quan assumeix el càrrec de consiliari religiós del moviment confessional Pax Christi.

El 1963 va ser elegit provincial dels caputxins de Sarrià i, des d'aquesta funció, Botam va jugar un paper clau en els fets de la 'Caputxinada', la tancada d'estudiants, intel·lectuals i artistes al Convent dels Caputxins, el 1966. La seva intervenció com provincial va ser determinant per impedir la detenció dels manifestants.

Més recentment, Juan Botam ha representat Barcelona a la Cimera del Mil·lenni de líders religiosos i espirituals de les Nacions Unides (2000) i ha estat guardonat amb la Creu de Sant Jordi (2010) per la seva contribució al diàleg interreligiós, la promoció de la pau, la convivència i l'entesa entre cultures.

El Premi ICIP Constructors de Pau té caràcter anual i consisteix en un reconeixement públic, una escultura creada pel Premi Nobel de la Pau, artista i activista argentí Adolfo Pérez Esquivel, anomenada 'Puerta del Sol', i una dotació econòmica de 4.000 euros.

Moltes felicitats, P. Joan Botam!

Cap comentari: