divendres, 11 de març de 2016

Empreses Simulades ???

Un any més l'Escola Pia ha estat present al Saló de l'Ensenyament. Enguany, al mateix temps, se celebrava, al pavelló del costat, la Fira Internacional d'Empreses Simulades.
L'Escola Pia de Sant Antoni-Calassanci presentava l'empresa Intercala.sas

Es tracta d'una empresa simulada.
Segur que més d'un ja es deu preguntar de què es tracta, i els mal pensats... qui sap què estan pensant!
Us ho expliquem.
Els joves aturats es troben que quan cerquen feina se'ls demana, entre altres requisits, experiència en organització i funcionament d'empreses, i en tractar-se de joves, la resposta acostuma a ser: desconeixement total.
Les empreses simulades són, empreses que funcionen exactament igual que qualsevol altra, però amb productes simulats.
Intercala,SAS, són les sigles de l'empresa de l'Escola Pia de Sant Antoni-Calassanci. INTER- és l'inici d'Internacional. CALA, l'inici del Calassanci, i el SAS: Societat Anònima Simulada.
La nostra Empresa és una distribuïdora d'aliments ecològics, vins i caves: formatges, sucs, begudes... Té un catàleg d'uns 500 productes i els ven, simuladament.
Els alumnes que entren a fer el curs d'Intercala.sas passen per tots els departaments de l'empresa: administració, producció, publicitat, comercialització nacional i internacional... i practiquen durant sis mesos passant per tots els departaments, organitzant vendes, importacions, exportacions, comandes, publicitat, administració. Tot exactament igual que ho faria una empresa del seu sector, amb una sola diferència: que finalment el que s'envia no són carregaments de productes, sinó un val que representa el producte.
I qui compra? Altres empreses simulades d'arreu del món. L'Escola Pia de Granollers, també té la seva empresa simulada, dedicada al món de l'edició i el màrqueting. Altres empreses són bancs, altres transportistes, altres...
D'aquesta manera existeix a tot el món una xarxa de milers d'empreses simulades, en les quals els seus alumnes aprenen tot el funcionament de cadascun dels departaments empresarials.
Sens dubte, els alumnes que passen per INTERCALA.SAS, quan aconsegueixen un lloc de treball disposen d'un coneixement del funcionament empresarial que altres persones desconeixen.
Una molt bona manera de preparar-se per al món laboral.
Podeu trobar més informació a:
http://santantoni.escolapia.cat/informacio-escolar/formacio-ocupacional

I si voleu conèixer el catàleg de productes que comercialitzen, mireu:
http://intercala.blogspot.com.es/p/cataleg.html


Cap comentari: