dijous, 29 d’octubre de 2015

Escola Pia Les Califòrnies

Ja fa més de 50 anys que els escolapis van iniciar la seva missió a les Califòrnies. Actualment s'hi troba en Jaume Pallarolas com a viceprovincial, que molts de vosaltres coneixeu, .
L'acció educativa que realitzen els escolapis per aquelles terres es fa en ciutats que es troben a la regió fronterera entre EUA i Mèxic; concretament als EUA a los Ángeles i Caléxico, i a Mèxic a Tijuana, Ensenada i Mexicali.
Les seves principals obres són:
- 21 Escuelas de Tareas: es tracta d'escoles alternatives, ja que les escoles formals només acullen els alumnes 4 hores al dia. Amb aquestes escoles ofereixen un alternativa al carrer als més de 600 nois i noies que se'n beneficien, amb la col·laboració voluntària de més de 200 mestres.
- Col·legi gratuït Calassanç, a la Ciutat de Mexicali, en un dels barris o "colonias" més populars de la ciutat, amb horari escolar de 8 a 4 de la tarda.
- HOCATI (HOgares CAlasanz de TIjuana). Es tracta de 4 llars que acullen nens i nenes orfes o abandonats per les famílies en fer el pas cap al "somni" americà.
- Caliveranos, corresponent als nostres Esplais i Casals d'Estiu.
- Activitats parroquials amb una forta acció social i educativa, amb grups pastorals populars, com els 16 círculos bíblicos de Mexicali.
Els escolapis que hi treballen són 28. A més hi ha 11 joves en procés de formació. Si hi vols col·laborar contacta amb la Fundació Educació Solidària (http://www.educaciosolidaria.org)

Cap comentari: