divendres, 9 d’octubre de 2015

Atès que.... doncs engeguem l'ATÈS


L'expressió "atès que..." vindria a voler dir "considerant que..."
Doncs precisament això és el que han fet els professors/es de l'Escola Pia.
Considerant la situació econòmica que viuen moltes famílies, un grup de professors i professores de l'Escola Pia han optat per crear una associació per tal de recollir diners dels seus sous per destinar-los a alumnes que ho necessitin.
Ells ho explicaven amb aquestes paraules:

Hola, companys, us vull presentar aquesta associació que ha nascut amb la intenció de contribuir a la formació integral dels infants i joves desafavorits, preferentment de les nostres escoles.
I com va sorgir? Un grup de companys de les Escoles Pies ens vam trobar en el curs Cristianisme Viu. Les hores de reflexió, debats, i trobades lúdiques ens van portar a platejar-nos com un col·lectiu com el nostre podia contribuir d’una manera efectiva a l’educació integral d’infants i joves que fomentes l’èxit i la inclusió. Ens va semblar que creant una associació de treballadors sense ànim de lucre en que cada associat destinés part del seu sou a finançar projectes, es podria complir l’objectiu proposat. Per donar cabuda a tothom vam pensar en una petita quantitat, 2 euros al mes, que serien ingressats, directament de la nòmina, en un compte bancari, preferentment de banca ètica. El dia de la Jornada Pedagògica , celebrada a Olot, vam presentar l’associació, que va rebre molt bona acollida per part de tots els participants. Si la burocràcia ens ho permet, començaríem a recollir els diners el setembre, i així al final del curs 2015-16 podríem celebrar la primera assemblea  d’associats per decidir de manera democràtica quin projecte  hauria de rebre els diners recollits.

ATÊS, sigles de l'Associació de Treballadors d'Escola Pia per l'Educació i la Solidaritat, està posant-se en marxa, i no podem estar-nos de dir que, amb aquest gest solidari, els mestres de can colapi, novament, ens donen una lliçó de solidaritat i de compromís. Treballar amb gent així dóna gust.


Cap comentari: