dilluns, 17 de juny de 2013

Ordenació d'en Carles

Diumenge 16 de juny en Carles es va ordenar de diaca. I què vol dir això? Un text que varen llegir al principi de la celebració ho explica. Deia així:

Benvolguts i benvolgudes.
En Carles ens ha convocat a la celebració de la seva ordenació diaconal. Tots nosaltres coneixem l’esperit de servei que el guia, i aquest servei hem vist com l’exerceix a la Fundació, als grups d’infants i joves, en la pastoral, a l’escola, a colònies, en el seu treball al Senegal, i tantes altres activitats, o de forma més casolana, compartint un cafè o millor encara, un got de llet amb Nesquic ben remenat, o en un sopar sense formatge.
Avui en Carles ens ha convidat perquè l’acompanyem en el moment de rebre l’orde del diaconat, que és l’expressió dins de l’església, del qui es posa al servei dels altres també en les celebracions religioses. Exercirà aquest servei en batejar els infants que s’incorporen a la comunitat, serà present a l’hora d’acomiadar d’aquells que han arribat a la fi del seu camí, acompanyarà les parelles que expressen el seu amor en la celebració del matrimoni i es posarà al servei de la comunitat en l’Eucaristia, anunciant la Bona Notícia de Jesús.
En definitiva, doncs, ens ha convidat a la festa del servei. El seu i el nostre, perquè tots valorem la proposta de Jesús quan diu que no hi ha amor més gran que donar la vida en servei pels altres.
Disposem-nos doncs per celebrar que cadascú de nosaltres, a la seva manera, hem estat capaços de fer del servei, de l’acolliment, de l’acompanyament, una fortalesa capaç de transformar-nos i de transformar el nostre entorn. La fortalesa de l’Esperit del Senyor, que ens mou a obrir camins a l’esperança, a un món jove, a la llibertat, a la joia i a la vida.
El bisbe Joan Godayol, que tot preparant aquesta celebració ens ha donat mostra de la seva bonhomia, senzillesa i esperit de servei, presideix aquesta festa.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Moltes felicitats

Anònim ha dit...

Felicitats