divendres, 24 de febrer de 2012

Recés de Quaresma

Uns quants cops l'any els escolapis ens trobem per realitzar junts un recés. Es tracta d'una jornada en la que reflexionem sobre algun tema d'espiritualitat, de teologia, d'església, etc. En altres ocasions també hem aprofitat una jornada de recés per parlar de temes d'actualitat: economia, sociologia, o per endinsar-nos en algun tema d'actualitat.
Demà dissabte 25 celebrarem el recés de quaresma. Aquesta vegada serà a la parròquia de Sant Josep de Calassanç, i tot girarà entorn a una pel·lícula: Des homes et des dieux. Segur que molts l'heu vista. També molts de nosaltres, però en permetrà realitzar un debat posterior entorn a temes com el compromís, la coherència, la solidaritat, el diàleg intereligiós i similars.
L'esquema de la trobada serà el següent: En iniciar la jornada un esmorzar compartit. Després tres escolapis ens ajudaran a ubicar-nos: en Joan Florensa ens farà la contextualització històrica al conflicte algerià en que se centra el film. Després una presentació tècnica del film, a càrrec d'en Sadurní Tudela i, finalment el comentari sobre la carta que escriu el prior del monestir i una entrevista a l'únic supervivent.
Després del film tindrem un compartir sobre el que ens ha suggerit. Li hem encarregat trencar el gel a tres escolapis: un jove (Jordi Vilà), un adult (Isidre Carbonell) i un adult més adult (Josep M. Balcells). En acabat dinarem junts i cadascú cap a casa seva.. Bona Quaresma a tots.